maanantai 27. tammikuuta 2014

Sukkia ja heijastimia

Taas olen hiljalleen saanut muutamia käsitöitä päätökseen. Ennen joulua metsästelin mukavaa kirjoneulesukkien ohjetta, koska olin aikaisemmin tehnyt vain kirjoneulelapasia. Oli siis aika tehdä kirjoneulesukatkin ja mukavan ohjeen löysin Moda 6/2007 lehdestä. Kolmella langalla väkertäminen oli kyllä oma urakkansa, kun langat menivät koko ajan solmuun, mutta on se vaan ihan erinäköinen kuin kahdella langalla tehdyt sukat. Ja on muuten ihanan lämpimätkin!


Kuvioon olen tyytyväinen, mutta koska tein sukat seitsemän veljestä -langasta ja käsialani ollessa tiheää, jouduin purkamaan ensin aloittamani naisten koon sukan ja aloittamaan alusta miesten koon silmukkamäärällä. Sukasta tuli muuten kyllä sopivan kokoinen, mutta kantapää on hurjan kokoinen ja samoten kärkiosa (eikä kavennustyylikään loppujen lopuksi ollut mieleeni, mutta en sitä jaksanut enää ruveta muuttamaan), mutta kyllä nämä kotisukkina menee. Sormet syyhyäisi jo innosta kokeilemaan joillain kirkkaammilla väreillä, joihin voisin ohjetta hieman soveltaa tai tehdä vaikka ohuemmasta langasta! :)

Lisäksi innostuin jo ennen joulua heijastimien teosta ja kun tiimarista sai lähes kaikki heijastimien tekoon tarvittavat tuotteet puoleen hintaan, niin tuli jo joululahjaksi tehtyä pari heijastinta. Lisäksi tammikuun aikana sain tehtyä heijastimen synttärilahjaksi siskolleni ja lopulta yhden heijastimen itsellenikin. Helmien takia olen ommellut heijastimia vain käsin, mutta kunhan aikaa löydän niin haluttaisi kokeilla ommella ompelukoneella erinäköisiä heijastimia.Käsityöideoita puskee joka puolelta, vaikka opiskelun lomassa ei niin kamalasti käsitöille jääkään aikaa. Heijastimia voisin kyllä yrittää tehdä vielä kun niille on käyttöä! 

♥ Janita

2 kommenttia: