perjantai 8. tammikuuta 2016

Joululahjoja

Heippa taas! Täällä oli joululahjatehdas käynnissä taukoamatta aikalailla lokakuusta joulukuuhun enkä tietenkään voinut tänne tulla paljastamaan tekeleitäni, joten siitä tämä hiljaisuus. Ensimmäistä kertaa tein joululahjoja omin käsin ja ilahdutin heti alkuun seitsemää henkilöä käsintehdyillä lahjoilla. Jotta lahjojen tekeminen ei olisi ollut liian yksitoikkoista, tein lahjoja sekä neuloen, virkaten että ommellen. Jos siis sukan neulominen kyllästytti, pystyin välillä istumaan hetkeksi ompelukoneen ääreen.

Viimeksi kirjoittelin tänne penaalin ompelusta, joten voisin jatkaa samalla linjalla ja esitellä penaalit, jotka tein lahjaksi. Nämä suloiset pallokankaat ostin Tampereen käsityömessuilta marraskuussa neljän euron kappalehintaan (kooltaan 50X110cm) juurikin näiden penaaleiden ompelua varten. Penaalit meni kolmelle siskokselle, joten halusin niiden olevan erivärisiä.


 Nämä kuvat on otettu iltahämärissä huonossa valaistuksessa, eikä penaaleiden oikeat värit pääse oikeuksiinsa. Kankaita jäi vielä hyvin jäljelle pariinkin pussukkaan jokaisesta väristä, mutta en osaa päättää mistä väristä tykkään eniten!

Samoille tyttärille tein vielä lisäksi Life With Mari -blogin inspiroimana söpöt rusettiavainkaulanauhat virkkaamalla. Kuten penaaleissakin, näistäkin tein eriväriset ja vahingossa värit osuivat hyvin yhteen penaaleiden värien kanssa.


 Prinsessajuttu -blogista löysin ohjeen aivan ihanaan virkattuun pussukkaan, josta tein ensin pienemmän kokeiluversion ja joululahjaksi hieman kookkaamman jo meikkipussiksi sopivan pussukan. Lankana käytin lankamaailmasta löytynyttä Hjertegarn Cotton nro 8 lankaa ja virkkuukoukkua nro 3. Vetoketjut ovat käsityökauppa Merlettosta ja isomman pussukan puinen Handmade-kyltti on käsityömessuilta. Molemmat pussukat menivät äidilleni, pienemmän annoin tosin jo marraskuussa ja isomman käärin joululahjapakettiin.


Tykkään näiden pussuikoiden ulkonäöstä, mutta virkkaaminen oli hyvin työlästä ja aikaa vievää. Pitäisi varmaan kokeilla hivenen paksummasta langasta ja olisi kiva kokeilla myös ommella vuorikangas tuonne sisään. Saa nähdä saanko milloinkaan aikaiseksi :D

Tässä oli nyt virkatut ja ommellut joululahjat. Neulotut taidan laittaa omaan postaukseen. Joulu on nyt kuitenkin ohi ja olenkin nauttinut tästä kiireettömyydestä, kun käsitöitä voi tehdä omaan tahtiin ja innostuksen mukaan töitä vaihdellen. Näillä paukkupakkasilla onkin voinut hyvillä mielin istuskella sisällä viltin alla ja neuloa :)

-Janita

1 kommentti: