sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kaikenlaista leivontaa

Tammikuussa alkoi Masterchef Australian uusin tuotantokausi näkymään televisiosta. Sen innoittamana tässä onkin tullut leivottua niin suolaisia kuin makeitakin leipomuksia. Tammikuun olin sokerilakossa, joten silloin tuli leivottua useampaankin otteeseen sämpylöitä/peltileipää. Kinuskikissalta löytyi hyvä ohje näihin.


Lidlissä oli tarjouksessa piirakkataikinat yhtenä viikonloppuna ja tein elämäni ensimmäisen suolaisen piirakan. Päädyin kinkkupiirakkaan, jonka tein myös Kinuskikissan ohjeella. Olen hieman nirso ruuan suhteen välillä ja kun maistoin valmista piirakkaa lämpimänä koin jo pienen pettymyksen kun se ei maistunutkaan niin hyvältä kuin toivon. Kun kuitenkin maistoin piirakkaa vielä seuraavana päivänä kun se oli ollut yön jääkaapissa, yllätyin miten hyvältä se maistuikin. Näitä voisi hyvin siis tehdä useamminkin!


Vuosi sitten vietin ystävänpäinän yksikseni Englannissa. Siellä ystävänpäivä on enemmänkin rakastavaisten juhla ja muistankin nähneeni monia nuoria miehiä kukkakimppujen ja lahjojen kera kävelevän siellä vastaan kadulla tuona päivänä. Sen innoittamana halusin yllättää poikaystäväni jotenkin. Lahjaa en keksinyt, joten ajattelin mennä tyylillä "tie miehen sydämeen vie vatsan kautta!". Siispä tein pääruuaksi täytettyjä paprikoita ja jälkiruuaksi pätkis-mutakakkua ja ystävänpäiväkeksejä.
Sekä leipuri että yllätyksen saaja olivat tyytyväisiä!


Torstaina mulla alkoikin viimeinen hiihtoloma hetkeen ja olen suunnitellut kaikkea mukavaa ensi viikoksi. Myös sukkapuikot kuuluvat suunnitelmiin ja taidankin palata niiden ja Mastercheffin pariin tältä istumalta! :)

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti