keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Villasukkia, villasukkia!

Myöhäiset ystävänpäivän toivotukset kaikille! Ehkä näin helmikuussa olisi vihdoin hyvä aika palailla viimeisten itsetehtyjen joululahjojen ääreen. Ompelusten ja virkkausten lisäksi neuloin kolme paria villasukkia, joista valitettavasti vain kahdet sain (muistin) kuvata ennen pakettiin laittamista.

Siskoni yllätin tekemällä hänelle hänen toivomansa ystävänpäivä villasukat Novitan vuoden 2015 sukkalehdestä, toiveen mukaan punaisesta ja valkeasta. Siskoni siis vinkkasi minulle ja äidilleni, että haluaisi tämän malliset villasukat, mutta emme aluksi löytäneet ohjetta. Kun sitten käsityömessuilta ostin novitan sukkalehden ja bongasin nämä sukat sieltä, tiesin heti että yllätän siskoni tekemällä nämä hänelle. Nämä sukat olivat ensimmäiset lähes polveen asti ulottuvat sukkani ja kolmisen viikkoa meni että sain sukat valmiiksi. Tekeminen oli varsinkin varren jälkeen erityisen tuskaista, koska en oikein tykännyt mallista ja kohtasin matkalla paljon ongelmia. Onneksi tein molemmat sukat yhtä aikaa, olisi muuten voinut käydä niin että toinen sukka olisi jäänyt tekemättä! Ja voi sitä onnen tunnetta kun sukat olivat valmiit! Sanoinkin siskolle, että parempi pitää sukkia hyvänä, koska toisia ei tule saamaan :D


Toiset villasukat meni poikaystävän äidille. Kävin pyörähtämässä kylässä ennen joulua, joten ajattelin että olisi tylsä jos en veisi mitään lahjaa. Niimpä kyselin poikaystävältä vinkkejä ja tein seitsemän veljestä luonnonvalkoisesta langasta Iinun blogin ohjeella sukat. Malli oli helppo tehdä, vain pientä kikkailua palmikkopuikon kanssa. Sukat valmistuivatkin nopeasti luennoilla.


Puikoilla (useammilla itseasiassa) on koko ajan jotain kivaa tuloillaan ja kun luennot käyttää hyväksi, niin myös töitä valmistuu oikein mukavaa tahtia. Toinen homma onkin sitten lankojen päättely ja töiden viimeistely, puhumattakaan kuvien ottamisesta ja niiden siirtämisestä koneelle. Mutta hiljalleen ja yksi asia kerrallaan! :)

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti