sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskeksit

Oltiin pääsiäisen suhteen ajoissa ja leivottiin jo viikko sitten pääsiäiskeksejä. Lidlistä saatavasta Liedellä-lehdestä löytyi yksi ohje, jota halusin kokeilla ja se oli lusikkaleivät. Ohje oli melko yksinkertainen eikä mitään tarvinnut edes vatkata. Keksit muotoiltiin teelusikalla muotoonsa ja paistettiin uunissa. Paistamisen jälkeen laitoin yhden keksin tasaiselle puolelle suklaalevitettä ja laitoin toisen keksin päälle. Kokeilin koristella vielä keksejä vesi-tomusokeriseoksella, johon lisäsin tipan punaista elintarvikeväriä. Mielestäni keksit kuitenkin näyttivät paremmilta ilman koristelua.


Kekseistä tuli melkoisen makeita ja voi maistui niissä voimakkaasti. Ensi kerralla voisi siis voin määrää hieman vähentää. Toisaalta makeus oli hyvä puoli, koska ei tehny mieli syödä kuin yksi keksi kerrallaan ja keksejä riitti pitkälle viikkoon. Tämän ohjeen otan kyllä talteen!

Viime kesänä pakastettuja marjoja olen käyttänyt harkiten, mutta nyt kesän jo taas lähestyessä uskaltaa marjojakin käyttää hieman rohkeammin kun tietää, että kohta saa uusia pakkaseen. Niimpä leivottiin herkullista mustikkapiirakkaa parisen viikkoa sitten. Itsetehty mustikkapiirakka vaniljajäätelön kera on ehdottomasti yksi lemppari leipomuksiani! Piirakka hävisikin melkoisen nopeasti kahden ihmisen voimin, mutta onneksi mustikoita on vielä useampi pussi pakkasessa :)


Tällä hetkellä teen opiskeluissani työharjoittelua, mikä vie kyllä kaikki voimat arkisin. Niimpä neulomiselle ei jää töiden jälkeen kamalasti aikaa eikä energiaa. Onneksi viikonloppuisin jaksaa kuitenkin touhuta ja juurikin leipominen sopii oivasti viikonloppujen toimintoihin. Nyt onkin aika toivottaa hyvää pääsiäistä ja mennä valmistautumaan taas uuteen viikkoon!

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti