keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Juustokakkuja

Huh, onpas viime kerrasta taas aikaa! Viime kuukaudet ovat menneet tehokkaasti koulujuttuja tehdessä, mutta eilen alkoi minullakin vihdoin kesäloma koulusta. Tuntuu, että loma on kyllä ansaittu, sen verran on esseitä, ryhmätöitä sun muita tässä kevään aikana väännetty! Ei tässä liian pitkään kuitenkaan lomailla, kun kesätyöt alkaa oman alan hommissa kesäkuun toisella viikolla Helsingissä ja opinnäytetyötä olisi kesän aikanakin kirjoitettava. Mutta eiköhän kesästä silti ehdi nauttimaan :)

Sitten takaisin blogin aiheeseen. Käsitöille en ole viime aikoina liiaksi uhrannut aikaa, mutta kakkuja on tullut erinäisistä syistä leivottua. Ajanpuutteen takia olen innostunut tekemään juustokakkuja, koska ne valmistuvat niin nopeasti ilman uunia ja maku on silti hyvä. Kaksi kertaa olen tehnyt kinuskikissan appelsiini-valkosuklaakakun, joka on pirteän hedelmäisen makuinen, mutta valkosuklaan ansiosta sopivan makea. Kiillettä pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan tämän kakun päälle ja tosiaan kokeilua se olikin. Kovin tasainen siitä ei tullut, mutta ehkä ensi kerralla vähän paremmin! Ensimmäisen kakun vein harjoittelupaikkaan kiitokseksi antoisasta kuuden viikon harjoittelusta ja toisen koulun vappujuhliin. Molemmilla kerroilla kakku meni hyvin kaupaksi, joten tämä ohje täytyy ehdottomasti säilyttää!


Viime lauantaina poikaystävän tavarat siirrettiin mun kämppään kesää varten, koska vietetään yhdessä kesä Helsingissä. Poikaystävän vanhemmat tulivat muuttoavuksi, joten otin tilaisuudesta kaiken hyödyn irti leipomalla marjaisen juustokakun Kotvasia-blogin ohjeella. Tykkäisin siis leipoa paljon, mutta ongelmana on se, että tykkään enemmän leipoa kuin syödä tekemiäni herkkuja, joten täytyy ottaa ilo irti kun tulee vieraita keille saa tarjota leipomuksiaan :D Tämä ohje tuli testattua jo viime kesänä ja totesin sen jo silloin hyväksi.


Kylläpäs alkoi tehdä kakkua mieli kun näitä kuvia katseli :D Leivottuakin tulee ehkä kesällä, mutta myös puikot ja virkkuukoukku lähtee kyllä mukaan Helsinkiin, joten jos vain töiden jälkeen energiaa riittää niin ehkä jotain valmistuukin kesän aikana. Tälläkin hetkellä puikoilla on polvisukat ja raitasukat, ehkä ainakin toiset niistä valmistuu nyt loman aikana. Toivottavasti ei siis yhtä kauaa venähtäisi seuraavaan kertaan! :)

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti