torstai 26. toukokuuta 2016

Pitsisukat

Tajusin jossain vaiheessa, että mulla on yhdet valmiiksi saadut villasukat jääneet kuvaamatta ja laittamatta blogiin. Nämä sukat ovat siis valmistuneet joululomalla (:D), mutta vaikka näistä nätit tulikin, niin en silti oikein innostunut tästä mallista ja ehkä juuri sen takia ne jäi kuvaamattakin. Halusin siis tehdä jonkinlaiset pitsisukat ja päätin kokeilla Novitan sivuilta löytyvää ohjetta. Lankana oli novita nalle valkoinen ja puikot kokoa 3. Tällaiset niistä sitten tuli!


Malli oli kyllä kiva neuloa, kun alkuun vain tajusi mihin kohtaan sukkaa pitsikuvio tulee. Tällaisissa sukissa, joissa kuvio on varressa ja jalkaterä on pelkkää sileää neuletta, mielenkiinto pysyy yllä, mutta neulominen ei kuitenkaan ole liian haastavaa ja ajatustyötä vaativaa, jolloin sukat valmistuvatkin nopeasti. Ja valkoinen on kyllä kaunis väri sukissa! 

Tämä sukkapari ei lopulta jäänytkään omaan käyttöön, vaan nämä menivät lahjaksi. Ihan hyvä välillä näinkin, itselläni alkaa olla sukkia jo liiaksi asti ja silti teen niitä koko ajan lisää :) Tällä hetkellä istun junassa kohti kotikotia Kajaania ja pohdin, miten saisin katkaistua valmiista sukasta langat (kun en tietenkään tajunnut ottaa saksia mukaan) ja aloitettua uuden sukan, kun puolet on vielä matkasta jäljellä! (EDIT: Konduktöörillä oli linkkuveitsi ja langat saatiin katki :D)

-Janita 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti