maanantai 5. joulukuuta 2016

Siksak-myssy ja bambuisen tiskirätin testausta

Joulukuuta jo elellään ja mieleni halajaisi tehdä koko ajan enemmän käsitöitä, mutta puikkojen kilisyttäminen ei taas ole yhtä innostavaa puuhaa niin usein. Viime sunnuntaina oli kuitenkin poikaystävän perheen puolella ristiäisten aika, jonne yhtenä osana lahjaa neuloin siksak-myssyn. Oli kivaa vaihtelua neuloa tasoneuletta, mutta yhteen ompelu oli sitten senkin edestä tylsistyttävää :D Lankana oli Novitan harmaa baby wool ja yksi kerä sitä riitti juuri sopivasti keskimmäisen koon mukaan tehtyyn myssyyn.


Jo jonkin aikaa olen halunnut kokeilla virkata bambu langasta tistirättejä ja muutama kerää lankaa löytyykin varastoista. Tokmannilta olin joskus ostanut tumman sinistä Novitan eco cotton lankaa tarjoushintaan ja se oli sen verran paksua niin ajattelin, että se sopii hyvin testilangaksi (eli yhden tiskirätin virkkaamiseen ei mene liian kauaa aikaa :D). Ohje tiskirättiin löytyi Prinsessajuttu-blogista. Tein täysin ohjeen mukaan ja koska valitsemani lanka oli niin paksua, niin tiskirätistä tuli omaan makuuni hieman liian iso. Mutta testirätiksi se kelpaa oikein hyvin!


Keittiöön en uskaltautunut vielä tätä tiskirättiä viemään, mutta kun innostuin yksi päivä siivoamaan koulupöytäni ja lipastoni, niin pölyjen pyyhkimisessä rätti toimi hyvin. Ihan vielä en ollut 100%:sesti vakuuttunut bamburättien hienoudesta, mutta täytynee virkata ohuempi versio ja kokeilla uudestaan :)


-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti