keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Joululahjoja!

Moikka! Täällä on vihdoin selvitty joulusta ja vuoden vaihtumisesta ja maanantaina alkoi taas arki, kun aloitin työt sairaanhoitajana Helsingissä. Tässä vaiheessa, ennen kuin ehditään kovin pitkälle tätä vuotta, ajattelin kertoilla minkälaisia joululahjoja sain tällä kertaa aikaiseksi. Aloin tekemään joululahjoja ajoissa jo heti syksyllä, mutta silti en saanut kaikkia valmiiksi ennen joulua, vaan viimeiset sukat valmistuivat vasta joulunpyhien jälkeen.

Äidilleni ajattelin jo viime vuonna ostaa Niina Laitisen Sukkakalenterin, mutta jostain syystä se jäi. Tänä vuonna kun kalenteri tuli taas facebookissa vastaan, niin päätin, että tällä kertaa lahja ei jää vain ajatusten tasolle. Ostin kalenterin sähköisen version ja tulostin sekä ohjesivut että kalenterin ihan tavalliselle paperille. Ohjeita varten ostin tigeristä yhdellä eurolla tavallisen, kirkkaan kulmalukkokansion ja kalenteria varten suomalaisesta kirjakaupasta bambuisen puristusalustan. Kyselyideni mukaan kalenteri oli oikein mieluisa ja taidanpa itsekin yrittää sieltä saada jossei nyt kaikkia sukkia niin ainakin suurimman osan aikaiseksi!


Kummityttöni oli kirjoittanut joulupukille ja toivonut "froutsen" teemaisia joululahjoja. Viikkoa ennen joulua kävin sinellissä ja sieltä nappasin kokeiluun kuvansiirtopaperin. Lisäksi ostin valkoisen jumppapussin, johon ajattelin kuvan siirtää. Valitsin netistä tarpeeksi isokokoisen frozen-kuvan ja tulostin sen kuvansiirtopaperille. Sen jälkeen koitti haastavin vaihe ohjeidenkin mukaan, kun täytyi saada taustapaperi irti kuvasta, mutta neulan avulla se lopulta onnistui. Asetin kuvan pussukan päälle, leivinpaperin vielä kuvan päälle ja silitin kolmella pisteellä tasaisella liikkeellä noin minuutin ajan. Ja niin vain kuva jäi pussukkaan kiinni ja vaikka itse sanonkin niin siitä tuli kyllä hieno! En ehtinyt pussukkaa pesemään, mutta ymmärtääkseni kuvan pitäisi kestää ainakin 30 asteen hienopesu.

Kuvan mallailua ennen taustapaperin irtiottoa
Kuva on kiinni ja pysyy!
Laitoin kuvan tarpeeksi alas, ettei se turhaa rypisty koko ajan kun pussi on kiinni
Poikaystävän perheelle tein kasan villasukkia. Naispuolisille Novitan ohjeella sydänsukat, jotka aiheuttivat kyllä melkoista päänvaivaa. Hankin langanohjaimen ja neuloin niin ajatuksella kuin mahdollista ja silti jälki oli epätasaista ja sydämet löystyivät ja levähtivät toisesta reunasta, vaikka kiristelin silmukoita niin hyvin kuin osasin! Vuodatin ongelmaani facebookin "Voihan villasukka!" -ryhmässä ja sain huomata, etten ollut ainoa tämän ongelmani kanssa. Onneksi sukkien höyrytys vähän auttoi asiaa ja kehtasin laittaa sukat lahjapakettiin. Kummipojallemme tein sukat Life with Mari -blogin ohjeella pehmoisesta hjertegarnin extrafine merino 120 langasta. Pienten lasten sukissa hankaluudeksi tulee koko, mutta näistä tein suosiolla vähän isommat ennemmin kuin liian pienet, niin mahtuupahan ainakin jossain vaiheessa jalkaan! Poikaystävän veli sai sitten hieman myöhässä körttisukat (lankavan ohjeessa metsätie-sukat) uuden vuoden tienoilla. Oikein mukava ja helppo malli neuloa, tykkäsin! Jossain vaiheessa voisi näitäkin kokeilla vähän naisellisemmilla väreillä.


Semmoisia joululahjoja tänä vuonna ja kekseliäisyyteeni olen oikein tyytyväinen! Saa nähdä mitä sitä ensi jouluksi sitten keksii! :D

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti