keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Laatikkopenaali

En ollut aivan täysin vakuuttunut edelliseen penaaliin jonka ompelin, joten päätin yrittää hieman vaikeampaa mallia. Muutaman eri ohjeen sainkin lukea, että riitti ymmärrystä, mitä pitää oikein tehdä. Löysin kuitenkin hyvän ja selkeän kuvallisen ohjeen Villa ja Villa blogista, jota tarkasti seuraamalla sain kuin sainkin ommeltua laattikkopenaalin. Ja voi sitä ylpeyden määrää, kun siitä tuli niin hieno! Tämä oli ensimmäinen juuri täydellisen oikein onnistunut, virheetön, vaikeampi ompelutyö, jonka olen tehnyt (pipoja en siis laske tähän koska ne nyt on niin helppoja ommella :D)! Ompelin itse tuolla versiolla B, vaikka olisin hyvin voinut käyttää versiota A. Jotenkin koin version B helpommaksi, joten menin sillä.


Sekä sisä- että vuorikangas ja vetoketju ovat koristetyynynpäällisestä, jonka ostin kirpputorilta yhdellä eurolla. Ei siis tullut paljon hintaa tälle penaalille ja tykkään tuosta pallokankaasta hurjasti. Tukikangastakaan ei tarvinnut, koska koristetyynynpäällisessä kangas on hieman paksumpaa, niin penaali pysyy hyvin ryhdikkäänä ilmankin.

Ajattelin heti, että kun ensimmäisen sai ommeltua onnistuneesti, niin pitää ommella toinen samanlainen perään mahdollisimman nopeasti, että kaava ei aivan unohtuisi. Joten tässä toinen penaali, johon käytin tukikangasta ja joka oli hieman isompi kokoisempi.


Näitä ompelen ehdottomasti lisää eikä aikaakaan mennyt kuin noin pari tuntia yhteen penaaliin ja varmasti tekeminenkin nopeutuu kun oppii ohjetta vähän muistamaan :)

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti