torstai 3. maaliskuuta 2016

Pipoja!

Talven mittaan on tullut sekä neulottua että ommeltua pipoja tasaiseen tahtiin. Lähinnä olen tehtaillut pipoja itselleni ja poikaystävälle, mutta myös siskon tyttö halusi neulotun pipon, joten minähän tein. Tähän siskon tytön pipoon otin mallia piposta, jollainen heillä jo oli. Lankana Nalle taika ja koon 3 pyöröpuikot olivat käytössä. Tupsutkin tein kun se oli toiveena.


Alkuun pelkäsin, että tuliko piposta liian pieni, koska tarkoituksena on tosiaan taittaa tuo resori, mutta onnekseni se oli sopiva!

Uudeksi vuodeksi sopivasti paukkupakkasille ompelin meille molemmille mustasta paksusta trikoosta pipot pienellä koristeella. Itselleni tein rusetin, joka harmillisesti jäi hieman liian ylös, mutta ei se onneksi käyttöä haittaa. Rusetti tekee piposta kivan tyttömäisen ja on aika helppo tehdä. Ompelin rusetin tällä ohjeella.Löysin myös vahingossa Soppaa ja silmukoita blogista kivan ohjeen neulotulle raitapipolle. Lankamaailmasta löysin ihanan pehmoista Gjestalin Emilie lankaa edullisesti ja päätin kokeilla tehdä niistä tuon raitapipon. Ja siitähän tuli todella kiva! Itse asiassa niin kiva, että seuraavalla kerralla kun kävin lankamaailmassa, kotiutin neljä kerää tuota samaista lankaa. Toisen pipon tein taas poikaystävälle ja vielä pari kerää odottaa varastossa. Tämä on paksuudeltaan oiva pipo kevyille pakkasille.


Pipoja on itse asiassa laatikossa jo niin paljon, etten ole kaikkia ehtinyt tänä talvena edes käyttää. Onneksi tässä on vielä aikaa! :)

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti